názvom Vinea Cup. Práve táto disciplína pritiahla predvčerom dopoludnia do reštaurácie hotela Centrum, nebývalé množstvo návštevníkov.
"Súťažou sme chceli zatraktívniť gastronomickú výstavu a podarilo sa nám to," prezradil nám predseda Slovenskej barmanskej asociácie Jozef Roth. Ten bol zároveň i predsedom poroty. Atmosféra súťaže bola búrlivá, pretože študenti povzbudzovali svojich spolužiakov z 10 škôl. Pri rezkej hudbe za skandovania divákov mladí nádejní barmani vykúzlili skvelou technikou na pohľad ľúbivé a chutné miešané nápoje, v ktorých jednou z hlavných zložiek bola Vinea. Okrem barmanských zručností predviedli jednotlivé školy i vytvorenie slávnostnej tabule a tranžírovanie pstruhov.
Ako porota skonštatovala, úroveň žiakov bola veľmi dobrá, ale najlepšie si počínal domáci borec z hotelovej akadémie v Košiciach Peter David. Druhú priečku obsadila Monika Sniererová zo Stredného odborného učilišťa v Topoľčanoch a tretím najúspešnejším bol Pavol Košút zo Združenej strednej školy hotelových služieb a obchodu v Púchove. "Je dobré, že sa takéto súťaže medzi školami organizujú. Študenti získajú nové poznatky a vymenia si skúsenosti," dodal J. Roth a zároveň prisľúbil, že sa druhého ročníka tejto súťaže v Košiciach opäť zúčastní.
Ale prezentovali sa nielen žiaci. Na ploche 1000 metrov štvorcových sa predstavilo 14 priamych vystavovateľov, ktorí zastupovali okolo 25 domácich i zahraničných vystavovateľov. V sekcii Gastroshow najviac upútal návštevníkov konventomat, čiže rúra, v ktorej zároveň môžete piecť koláč, rybu, mäso atď bez zmiešania pachov a chutí.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.