chutná, ak vyberieme na ňu správne mäso. Vhodný je kus, ktorý má pravidelný tvar a sval sa nedelí. Mäso položíme na dienko, pripravíme si veľký dobre nabrúsený nôž a cez prostriedok mäso nakrojíme. Musíme dávať pozor, aby sme ho neprekrojili. Zastavíme nôž asi 2 cm od okraja, mäso roztvoríme ako knihu a položíme ho rezom dole. Ak je aj potom vysoké, znova ho rozkrojíme. Roztvoríme a máme veľký plát. Prekryjeme ho fóliou a naklepeme na tenko. Potom si zvolíme náplň a usporiadame ju na pláte tak, aby bola po skrútení na roládu farebná a estetická. Kombinujeme hrášok, kyslú uhorku, šunku, vajíčka, klobásku.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.