...že ovos je najhodnotnejší a na tuky najbohatší druh obilnín. Ovsené zrná sú chutné vyklíčené, aj uvarené.
Najviac sa však konzumujú ovsené vločky, ktoré sa lisujú buď z celých obilných zŕn (vločky sú veľké, zrnité) alebo zo sekaných ovsených zŕn (jemné ovsené vločky). Rozpustené vločky sa vyrábajú z celozrnnej ovsenej múky.
...že vaječné rezance musia obsahovať aspoň dve a štvrť vajca na 1 kg krupice, vaječné rezance s vysokým obsahom vajec 4 vajcia na 1 kg a viac vaječné rezance dokonca 6 vajec na 1 kg. Žltohnedé rezance, mimoriadne tvrdé pri zahryznutí, majú lepšiu kvalitu ako obyčajné cestoviny.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.