pri výbornom obede a tak čakajúc na horúcu bravčovú polievku padli otázky na tému gurmánstva.
Ako je to s diplomaciou a kuchárstvom? Idú obe profesie dokopy? "Pôvodne som sa živil prekladaním českej literatúry, diplomacia prišla až neskôr. Venujem sa jej už desať rokov a žiaľbohu, na kuchárstvo mi nezostáva čas. Varím len občas, najradšej improvizujem, alebo si dám echt tradičné maďarské jedlá ako napríklad zemiakový guláš," prezradil konzul. Medzi jeho najobľúbenejšie jedlá patrí všetko, čo je pikantné, neodradí ho ani fakt, že ide podľa lekárov väčšinou o nezdravé lahôdky.
"Nepohrdnem rybami, mám rád sladkovodné i morské, rád si vyberám z jednotlivých druhov. Ale sú i veci ktoré nejem. Málokedy mám chuť na cestoviny, sladkosti takmer nepoznám. Sem tam si dám nejakú tú palacinku, ale nie veľa. V každom prípade však nemám predsudky voči žiadnemu jedlu, rád vyskúšam i exotiku," dokončil G. Varga, spomenúc si na slimákov, ktoré nedávno jedol po prvýkrát v živote.
V rámci maďarskej kuchyne sa u Leva podávala široká paleta jedál, pripravených z originál surovín, dovezených priamo z Maďarska. Nechýbali pikantné jedlá, typické maďarské polievky, množstvo rýb. Na zapitie sa dalo vybrať zo štrnástich druhov kvalitných maďarských vín, ktorým na záver nepohrdol ani generálny konzul.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.