Korzár logo Korzár

Dni maďarskej kuchyne prišiel "ochutnať" sám maďarský konzul

V košickom Penzióne u Leva prebehli minulý týždeň Dni maďarskej kuchyne, ktoré neotvoril nik iný, ako maďarský konzul György Varga. Pristihli sme ho

pri výbornom obede a tak čakajúc na horúcu bravčovú polievku padli otázky na tému gurmánstva.

Ako je to s diplomaciou a kuchárstvom? Idú obe profesie dokopy? "Pôvodne som sa živil prekladaním českej literatúry, diplomacia prišla až neskôr. Venujem sa jej už desať rokov a žiaľbohu, na kuchárstvo mi nezostáva čas. Varím len občas, najradšej improvizujem, alebo si dám echt tradičné maďarské jedlá ako napríklad zemiakový guláš," prezradil konzul. Medzi jeho najobľúbenejšie jedlá patrí všetko, čo je pikantné, neodradí ho ani fakt, že ide podľa lekárov väčšinou o nezdravé lahôdky.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

"Nepohrdnem rybami, mám rád sladkovodné i morské, rád si vyberám z jednotlivých druhov. Ale sú i veci ktoré nejem. Málokedy mám chuť na cestoviny, sladkosti takmer nepoznám. Sem tam si dám nejakú tú palacinku, ale nie veľa. V každom prípade však nemám predsudky voči žiadnemu jedlu, rád vyskúšam i exotiku," dokončil G. Varga, spomenúc si na slimákov, ktoré nedávno jedol po prvýkrát v živote.

V rámci maďarskej kuchyne sa u Leva podávala široká paleta jedál, pripravených z originál surovín, dovezených priamo z Maďarska. Nechýbali pikantné jedlá, typické maďarské polievky, množstvo rýb. Na zapitie sa dalo vybrať zo štrnástich druhov kvalitných maďarských vín, ktorým na záver nepohrdol ani generálny konzul.

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 91 639
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 801
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 485
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 457
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 5 786
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 564
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 251
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 612
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu