oboznámiť záujemcov o štúdium s možnosťami, aké ponúkajú študijné a učebné odbory, ale aj o iných aktivitách. Dnes zároveň otvoria prezentačnú výstavu zručnosti žiakov rôznych odborov. Pôjde o ukážky výrobkov a služieb inšpirované vianočnou tematikou. Čo sa v posledných rokoch na oboch školách zmenilo a čo v budúcnosti pripravujú, na to sme sa opýtali riaditeľa Petra Kakaščíka.
Tento školský rok začal mnohými aktivitami. Mám na mysli družobné kontakty, ktoré sa úspešne rozvíjajú. Výmenné praxe medzi nami a Krakovskou školou gastrnomičnou sú už samozrejmosťou. Žiaci odboru čašník-kuchár a cukrár si nielen vymieňajú skúsenosti, ale prezentujú tiež regionálne kulinárske umenie. Dvakrát v roku poľskí žiaci predvádzajú špeciality svojej kuchyne v reštaurácii Sladký sen a naši žiaci zase v krakovských reštauráciách. Skúsenosti podporujú nielen ich osobný rast, ale využívajú ich aj na súťažných fórach. Napríklad v súťaži o Zlatú slnečnicu Hera 23001, získalo naše družstvo pri veľkej konkurencii bronzovú medailu. Rovnako úspešní sme boli aj v maďarskom meste Eger a v medzinárodnej súťaži cukrárov na Eurotechu 2001 sme získali zlaté medaily. Každoročne sa tiež zúčastňujeme medzinárodnej súťaže Eurocup, ale aj na prehliadke zručnosti žiakov SOU Mladý remeselník. Možností je veľa a vedenie školy vytvára podmienky aj pre ďalšie aktivity, ktoré sa neskôr odrazia na výsledkoch žiakov, ale aj na zdokonalení práce majstrov odborného výcviku.
Autor: ak
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.