Korzár logo Korzár

Čo bude na obed?

Pikantná bôčiková roládaPotrebujeme: 1500 g bravčového bôčika, do ktorého vám mäsiar nakrojí kapsu na plnenie, 4 polievkové lyžice sójovej omáčky,

Pikantná bôčiková roláda

Potrebujeme: 1500 g bravčového bôčika, do ktorého vám mäsiar nakrojí kapsu na plnenie, 4 polievkové lyžice sójovej omáčky, 1 polievková lyžica curry korenia, 1 konzerva rajčinového pretlaku (70 g), soľ, štipľavá paprika, petržlenová vňať, 1/8 l piva, 3/8 l mlieka, 1 čajová lyžička maizeny.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup: Sójovú omáčku, curry, soľ, štipľavú papriku a rajčinový pretlak zmiešame. Bôčik otvoríme a vnútorňajšiu kapsu zmesou dobre natrieme. Petržlenovú vňať pokrájame a posypeme vnútrajšok bôčika. Mäso zrolujeme tak, aby bola koža navrchu. Kožu narežeme na kocky a celé zviažeme, vložíme do pekáča. Začíname piecť v studenej rúre, ktorú zapneme na 220 stupňov C. Počas jeden a pol hodinového pečenia polievame roládu pivom. Potom mäso vyberieme, do výpeku pridáme mlieko a spolu povaríme. Zahustíme maizenou a omáčkou dochutíme štipľavou paprikou a soľou. Podávame s mäsom.

SkryťVypnúť reklamu

Ryba na póre

Potrebujeme: 1 kapor alebo podobný druh ryby (asi 1500 g), šťava z 1 citróna, 1000 g póru, 4 pol. lyžice oleja, soľ, korenie, 8 polievkových lyžíc sójovej omáčky.

Postup: Rybu vyčistíme, umyjeme, osušíme. Od chrbtice vpravo i vľavo v odstupe asi 5 cm urobíme 1 cm hlboké zárezy. Rybu potrieme zdnu i zvonka citrónovou šťavou a necháme odstáť. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Dusíme ho na 2 polievkových lyžiciach oleja 10 minút, okoreníme a osolíme. Rybu osolíme zdnu i zvonka, vložíme do ohňovzdornej misy a pokvapkáme zvyškom oleja. Predusený pór nasypeme okolo ryby. V predhriatej rúre pečieme pri 220 stupňoch C asi 30 minút. Medzitým rybu polievame najmä v zárezoch sójovou omáčkou.

Chateaubriand s omáčkou Bearnaise

SkryťVypnúť reklamu

Potrebujeme: 400 g strednej vysokej sviečkovice, 3 polievkové lyţice oleja, ˝ cibule (alebo 2 đalotky), 1 čajová lyžička sušeného estragónu, 2 zrnká čierneho korenia, 1/8 l suchého bieleho vína, 1 čajová lyžička octu, 3 žĺtky, 100 g masla, soľ.

Postup: Rezne zo sviečkovice z obidvoch strán opečieme v rozpálenom oleji (10-12 minút). Bez prikrytia necháme ešte 10 minút stáť na teplom mieste, aby sa mäsová šťava usadila a pri krájaní nevytekala. Jemne nakrájanú cibuľu s estragónom, rozdrvenými zrnkami korenia, bielym vínom a octom zvaríme v otvorenom hrnci pri strednej teplote tak, aby ostali len asi 2-3 polievkové lyžice šťavy. Precedíme a vlejeme späť do hrnca. Pri nízkej teplote alebo vo vodnom kúpeli vmiešame metličkou na sneh žĺtky a stále šľaháme, pričom po kúsočkoch pridávame mäkké maslo. Omáčku osolíme a podávame k mäsu.

SkryťVypnúť reklamu

Zemiakový nákyp s orieškami

Potrebujeme: 750 g zemiakov, 500 g póru, 250 g plnotučného tvarohu, 2 vajcia, 1 čajová lyžička majoránu, 1 čajová lyžička drvenej rasce, 30 g arašidových orieškov, 3 polievkové lyžice šľahačkovej smotany, soľ, korenie.

Postup: Zemiaky olúpeme, pokrájame na tenké kolieska, osolíme a okoreníme. Umyjeme pór a tiež ho pokrájame na kolieska. Polovicu zemiakov kladieme do ohňovzdornej misy. Pór a ostatné zemiaky naložíme navrch. Tvaroh vymiešame so žĺtkami, majoránom a rascou, osolíme, okoreníme a nakoniec vmiešame tuho ušľahaný sneh z bielkov. Tvarohovú zmes rozotrieme na zemiaky, posypeme arašidovými orieškami a zalejeme šľahačkou. Vložíme do studenej rúry a zapneme ju na 200 stupňov C. Pečieme 1 hodinu. Po 30 minútach pečenia nákyp prikryjeme pergamenovým papierom alebo alobalom.

Autor: Ko

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  2. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  3. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  4. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  5. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  7. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 759
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 592
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 737
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 616
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 588
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 356
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 2 118
  8. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave! 1 243
  1. Julius Kravjar: Devätoro Alberta Einsteina
  2. Natália Milanová: Ministerstvo babráctva: Ľudovít Štúr krajšie múzeum mať nebude. Lebo omietka
  3. Lukáš Majerčák: Ždiar I., okres Poprad : Bachledova dolina - Chodník korunami stromov
  4. Viktor Pamula: 21 rokov v najlepšej spoločnosti
  5. Eva Bachletová: Pre manželstvo ako stvorená
  6. Martin Fronk: Ruiny, ktoré ožívajú: Prečo je obnova hradov investíciou, nie výdavkom
  7. Tomáš Mikloško: 11 mýtov o láske a romantických vzťahoch
  8. Vladimír Bojničan: Konzervy 21. storočia – celé zle! — IV.
  1. Karol Galek: Ficova pomsta – drahé energie pre voličov opozície? 24 139
  2. Věra Tepličková: Zdá sa, že Slovensko zasa príde o jednu úžasnú, krásnu a múdru ženu 18 728
  3. Michael Achberger: Jogurty pod lupou: Pravda, ktorú vám výrobcovia radšej nepovedia 11 117
  4. Natália Milanová: Ministerstvo kultúry minulo 170 000 eur na neexistujúce múzeum 9 917
  5. Viktor Pamula: Ako predseda Jednoty Dôchodcov Slovenska do Spišskej prišiel 8 205
  6. Miroslav Ferkl: Ficove priznanie 7 614
  7. Jolana Čuláková: Bombic mi robí stále väčšiu radosť. V Nitre ho hnali dáždnikmi a sudca ho dnes poslal do chládku 6 996
  8. Jolana Čuláková: V sobotu zabalzamované telo uložili do hrobu a v nedeľu muž nevstal z mŕtvych 6 477
  1. Anna Brawne: Nacizmus nie je názor, šírenie nenávisti nie je slobodou slova a hajlovanie nie je rozcvičkou paže
  2. Radko Mačuha: Fico bol súčasťou mierového rokovania Trump Putin v Belehrade.
  3. Věra Tepličková: Vo Vajnoroch v šírom poli...
  4. Tupou Ceruzou: Smerákov
  5. Radko Mačuha: Nie, Putin nás neoslobodil a netreba mu ďakovať.
  6. Marcel Rebro: Robert Fico: do Londýna neletím, lebo na britského premiéra nemám čas!
  7. Karol Galek: Ficova pomsta – drahé energie pre voličov opozície?
  8. Věra Tepličková: Logika nepustí alebo Prečo je Eštok ministrom vnútra?
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Odor ZKH

Na prvých priečkach v EÚ sme len v korupcii a ruskej propagande, hovorí europoslanec.


a 1 ďalší 43
Jakub Filo

Často ruší program, je emotívny a uzavretý.


88
Vizualizácia projektu na Zlatých pieskoch.

Za projektom stojí skupina Kooperativa.


Radosť trénera Trnavy Michala Gašparíka (vpravo) zo zisku Slovenského pohára pre sezónu 2024/25 po finále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu MFK Ružomberok - FC Spartak Trnava.

Spartak za ostatné štyri roky vyhral pohár trikrát.


  1. Julius Kravjar: Devätoro Alberta Einsteina
  2. Natália Milanová: Ministerstvo babráctva: Ľudovít Štúr krajšie múzeum mať nebude. Lebo omietka
  3. Lukáš Majerčák: Ždiar I., okres Poprad : Bachledova dolina - Chodník korunami stromov
  4. Viktor Pamula: 21 rokov v najlepšej spoločnosti
  5. Eva Bachletová: Pre manželstvo ako stvorená
  6. Martin Fronk: Ruiny, ktoré ožívajú: Prečo je obnova hradov investíciou, nie výdavkom
  7. Tomáš Mikloško: 11 mýtov o láske a romantických vzťahoch
  8. Vladimír Bojničan: Konzervy 21. storočia – celé zle! — IV.
  1. Karol Galek: Ficova pomsta – drahé energie pre voličov opozície? 24 139
  2. Věra Tepličková: Zdá sa, že Slovensko zasa príde o jednu úžasnú, krásnu a múdru ženu 18 728
  3. Michael Achberger: Jogurty pod lupou: Pravda, ktorú vám výrobcovia radšej nepovedia 11 117
  4. Natália Milanová: Ministerstvo kultúry minulo 170 000 eur na neexistujúce múzeum 9 917
  5. Viktor Pamula: Ako predseda Jednoty Dôchodcov Slovenska do Spišskej prišiel 8 205
  6. Miroslav Ferkl: Ficove priznanie 7 614
  7. Jolana Čuláková: Bombic mi robí stále väčšiu radosť. V Nitre ho hnali dáždnikmi a sudca ho dnes poslal do chládku 6 996
  8. Jolana Čuláková: V sobotu zabalzamované telo uložili do hrobu a v nedeľu muž nevstal z mŕtvych 6 477
  1. Anna Brawne: Nacizmus nie je názor, šírenie nenávisti nie je slobodou slova a hajlovanie nie je rozcvičkou paže
  2. Radko Mačuha: Fico bol súčasťou mierového rokovania Trump Putin v Belehrade.
  3. Věra Tepličková: Vo Vajnoroch v šírom poli...
  4. Tupou Ceruzou: Smerákov
  5. Radko Mačuha: Nie, Putin nás neoslobodil a netreba mu ďakovať.
  6. Marcel Rebro: Robert Fico: do Londýna neletím, lebo na britského premiéra nemám čas!
  7. Karol Galek: Ficova pomsta – drahé energie pre voličov opozície?
  8. Věra Tepličková: Logika nepustí alebo Prečo je Eštok ministrom vnútra?

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu