Korzár logo Korzár
Sobota, 15. máj, 2021 | Meniny má ŽofiaKrížovkyKrížovky

Extra sladkosti

Nutellové guľky 2 lyžice Nutelly, pol vrecúška pomletých alebo rozmixovaných piškót, 2 lyžice koňaku alebo rumu, ak budú jesť deti, iba

Nutellové guľky

2 lyžice Nutelly, pol vrecúška pomletých alebo rozmixovaných piškót, 2 lyžice koňaku alebo rumu, ak budú jesť deti, iba mlieka.

Všetko dáme do misky, vypracujeme hmotu, z ktorej vytvarujeme guľky. Obalíme ich v nastrúhaných orieškoch a dáme do papierových košíčkov.

Lanýže

100 g kokosovej múčky pomelieme v mlynčeku na mak, 80 g kakaa, 250 g práškového cukru, 90 g masla, 3 - 4 lyžičky rumu.

Na doske premiešame pomletý kokos, kakao, cukor, pridáme maslo, rum, vypracujeme a cesto dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí pokrájame na kocky, obalíme v kakaovom prášku a dáme do košíčkov, prípadne necháme iba voľne na ozdobnom tanieri.

Hríbiky z kokosového cesta

160 g práškového cukru, 300 g hladkej múky, 300 g masla, 1 vajce, 170 g strúhaného kokosu, citrónová kôra, pol lyžičky škorice, potravinárska farba, biela a hnedá čokoláda na ozdobu.

Krém: 1 dl mlieka, 100 g nastrúhaného kokosu, 80 g masla, 50 g práškového cukru.

Sypké prísady zmiešame, pridáme mäkké maslo a vajce, cesto dobre vypracujeme a necháme v chladničke asi hodinu odstáť. Potom ho vyvaľkáme a vykrajujeme hríbiky. Pečieme dozlatova. Po vychladnutí spájame kokosovým krémom.

Na krém privedieme mlieko do varu, pridáme kokosovú múčku a na miernom ohni ešte krátko povaríme. Po vychladnutí pridáme maslo vymiešané s cukrom. Hlavičky hríbikov polievame hnedou čokoládou a hríbik bielou. Hneď namáčame hríbik do kokosu zafarbeného zelenou potravinárskou farbou, ktorá vytvorí trávu.

Srdiečka

250 g šľahačkovej smotany, 250 g hladkej múky, 250 g stuženého tuku, práškový a vanilkový cukor na posypanie.

Zo smotany, hladkej múky a tuku vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 1 hodinu v chladničke odpočinúť. Na pomúčenej doske vyvaľkáme plát asi pol cm vysoký a vykrajujeme formičkou srdiečka. Pečieme dozlatova v predhriatej rúre. Ešte horúce obaľujeme v práškovom cukre s vanilkovým cukrom.

Bezlepkové medvedie labky

350 g bezlepkovej múky, 170 g masla, 150 g práškového cukru, 1 žĺtok, 1 vajce, 140 g mletých nelúpaných mandlí, 30 g strúhanej čokolády na varenie, mletá škorica, čokoláda, mandle, olej na formičky.

Parížska šľahačka: Pol litra šľahačkovej smotany, 40 g kakaa, 50 g krupicového cukru.

Múku, maslo a cukor na doske premiešame, pridáme žĺtok, vajce, mandle, čokoládu, škoricu a rýchlo vypracujeme cesto. Necháme asi hodinu odležať v chladničke. Potom rozdelíme na približne rovnaké kúsky, tie vtláčame do olejom vymastených formičiek a upečieme v stredne vyhriatej rúre. Pred podávaním ich nastriekame parížskou šľahačkou, posypeme strúhanou čokoládou a ozdobíme olúpanými mandľami.

Parížska šľahačka: Deň pred konzumovaním uvedené prísady za stáleho miešania prevaríme, vychladíme a odložíme do chladničky. Pred podávaním ušľaháme hustý krém.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kúrenie počas jari: Ako si udržať teplo a ušetriť viac peňazí
  2. Videli ste, čo sa stane s vašim SUV po 100.000 kilometroch?
  3. Riešenie emisií v cestnej doprave, ktoré môže fungovať okamžite
  4. Slnkom zaliate pláže Južného Cypru sú len jedným z lákadiel
  5. Vyberte sa s nami na vandrovku, navštívime Spišský hrad a Levoču
  6. Niké spúšťa novú kampaň s Jánom Lašákom
  7. Prečo sú pre mzdárku stravné lístky či karty najlepšie riešenie?
  8. Prečo Slováci nemajú rezervy?
  9. Chcete, aby mali školáci Čerstvé hlavičky? Hlasujte
  10. Klus, Pirošíková, Bošňák dnes o 17.00 o slobode cestovania
  1. Ľudia vymieňajú autá za elektrobicykle. Záujem v Trenčíne rastie
  2. Opäť štartuje projekt Futbal v meste
  3. Videli ste, čo sa stane s vašim SUV po 100.000 kilometroch?
  4. Riešenie emisií v cestnej doprave, ktoré môže fungovať okamžite
  5. Atos stavia v Bulharsku nový špičkový superpočítač EuroHPC
  6. Kúrenie počas jari: Ako si udržať teplo a ušetriť viac peňazí
  7. Slnkom zaliate pláže Južného Cypru sú len jedným z lákadiel
  8. Prečo sú pre mzdárku stravné lístky či karty najlepšie riešenie?
  9. Budějovický Budvar je posledný český národný podnik
  10. Niké spúšťa novú kampaň s Jánom Lašákom
  1. Portfólio manažér: Čaká nás dobré obdobie pre ekonomiku 16 049
  2. Hokejové hviezdy v biznise nezažiarili. Až na jednu výnimku 12 151
  3. Vyhrajú elektromobily, autá na vodík alebo hybridy? 9 832
  4. Boj Grékov za slobodu prebudil solidaritu v celej Európe 8 481
  5. Pätnásť gréckych ostrovov, kde strávite skvelú letnú dovolenku 8 385
  6. Praktické rady, ako zmierniť prejavy alergií. Kľúčom je interiér 7 285
  7. Klus, Pirošíková, Bošňák dnes o 17.00 o slobode cestovania 6 939
  8. Túžite bývať vo svojom za pár mesiacov? Realita s Variant-Haus® 6 283
  9. Nákupy, ktoré rozbúchajú srdce v nákupnom centre Novum Prešov 5 831
  10. Hľadáte firmu na predaj? Poradíme vám, ako ju nájsť 5 651
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Prezidentka Zuzana Čaputová.

Dáni i ďalší s prebytkami pfizerov si zákaz astry môžu (ľahšie) dovoliť.

13. máj
Trnavský kraj otvoril piate očkovacie centrum v piešťanských kúpeľoch.

PCR testy na Slovensku odhalili viac ako 387-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 12 203 obetí.

6 h
Nepokoje sa stupňujú.

Treba podporiť umiernené časti spoločnosti na oboch stranách konfliktu.

24 h
Pacientka ukazuje svoj očkovací preukaz proti ochoreniu Covid-19 v piatok 30. apríla 2021 v Budapešti.

Slovensko vypadlo z dohody o voľnom cestovaní.

17 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop