posypeme alebo ho roztavíme do jemnej omáčky - skrátka - syr nesmie v kuchyni chýbať.
Ktoré syry sú vhodné, keď ich výber je taký veľký? Skupinu nezrelých vynecháme, tie sa nehodia ani na posypanie a už vôbec nie do omáčok. Možno niektorými môžeme posypať cestovinové šaláty. Nehodia sa ani plesňové syry typu camembert, ale typu gorgonzola, alebo niva áno. Nastrúhame ich a rozpustíme v smotanovej omáčke. Je taká lahodná, že už nemusíme pridávať ďalšie suroviny. Cestoviny posypávame parmezánom, ementálom, eidamom. K niektorým omáčkam sa hodí údený syr. Dávkujeme ho opatrne, aby svojou chuťou neprehlušil ostatné.
Autor: Xe
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.