neušetríme, naopak, pribudne vám práca s prípravou nového jedla. Veľkým pomocníkom je mraznička, kde máme okrem hotových jedál alebo polotovarov aj pečivo a chlieb. A práve jeho nesprávnym rozmrazovaním je často nepoužiteľné. Preto majte na pamäti:
* Pri rozmrazovaní pečiva ho dáme na papierovú tácku a prikryjeme papierovým obrúskom. Papier absorbuje vlhkosť, ktorá sa dostáva na povrch pečiva a spôsobuje jeho mazľavosť. Ak chcete mať chrumkavú chlebovú kôrku, vložte pod papierový obrúsok fóliu a úplne ho nezakrývajte.
* Nikdy neohrievajte potraviny v kovových nádobách alebo s kovovými vrchnákmi či ozdobami (pozlátené šálky, taniere).
* Nikdy neohrievajte v pevne uzavretých nádobách alebo fľaškách.
* Ak ohrievate jedlo s omáčkou, častejšie miešajte, aby teplo pôsobila rovnomerne.
* Plátky mäsa alebo hydiny prelievajte omáčkou alebo šťavou, aby nevyschli.
* Nádobu, v ktorej ohrievate, vždy prikryte buď plastovým špeciálnym krytom alebo potravinovou fóliou. Dobré je aj mikroténové vrecúško.
* Nikdy nedávajte do mikrovlnky vajce v škrupine. Explodovalo by, rovnako ako paradajka.
* Jedlo je ohriate vtedy, ak je spodná časť taniera alebo nádoby horúca.
Autor: Xe
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.