zeleninu, paradajky, papriku, cibuľku, uhorky, vo svojom voľnom čase.
Pracuje na zmeny a tak má dostatok času na svojho koníčka a súčasne zdroj obživy. Zeleninu ponúka na trhu v Košiciach. Koncom tohoto týždňa tam odvezie prvú papriku.
Najťažšie obdobie jeho práce je začiatok. "Začína sa to obavami o správnom výbere semien, schádzaním priesady a nad tým, či sa investície do vykurovania skleníkov vrátia," prízvukuje Viktor Pásztor.
Niekedy stačí veľmi málo, malý škodca a nádejné planty sú v priebehu niekoľkých hodín zničené. Vtedy treba začať odznova. Keď sa však darí, radosť je o to väčšia.
"V minulom roku som krásne paradajky dopestoval ešte na Mikuláša pred Vianocami," nezabudne pripomenúť Viktor Pásztor.
Autor: var
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.