ostatné lesné plody všetkých druhov. Pred niekoľkými dňami ho ohromila praženica z húb, o ktorej sa vyjadril, že v našich krajinách nemá obdoby. Rodinný recept získal Novotný od svojho vodiča.
"Zbieranie húb je moja mimoriadna záľuba. Milujem lesy a jedlá pripravené z čerstvých húb sú naozaj báječné. Všetkým húbárom môžem odoporučiť recept na vynikajúcu a doslova revolučnú praženicu. Príprava je úplne rovnaká ako u praženice klasickej. Haby sa normálne podusia s ronakým korením, ale na záver sa namiesto vajec pridá nahrubo nakrájaný tvrdý syr. Je to naozajstná bomba a ručím za to, že kto ju ochutná, tak tú klasickú už nechce. Mám k tomu rád teplý chlieb a je to vskutku fantastické," prezradil tlačovej agentúre Korzo Petr Novotný.
Vynikajúce špeciality sa dajú, ako podotkol, pripraviť z čučoriedok a jahôd. Bavič totiž čas od času prekvapí návštevu jahodovým maxiknedlíkom. "Skvelé sú napríklad omáčky z jahôd alebo čučoriedok. Tými sa potom klasické kysnuté knedlíky polievajú. Jednoducho, ovocie nie je vnútri, ale v tekutom stave navrchu. Jednou z mojich najlepších špecialít je však obrovský knedlík varený v pare. Je veľký ako peceň chleba a vnútri sú jahody. Nakrája sa na plátky, tie sa potom posypú makom a cukrom a všetko sa to poleje rozpustenou bravčovou masťou. Je to naozaj úžasné," zasnil si Novotný.
I keď sa v poslednom čase preslávil predovšetkým ako zabávač a autor gurmánských programov, vracia sa Novotný v spomienkach do čias, keď vystupoval so skupinou Fešáci. "Veľmi ma nedávno potešil program, ktorý Fešáci pripravili. Je to vlastne obrovská trojhodinová show, na pódiu sa vystiedali všetci muzikanti i speváci, ktorí kedysi v skupine pôsobili. Ja vlastne z Fešákov čerpám dodnes. Venoval som im polovicu života a nemôžem na nich zabudnúť," pripustil Novotný.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.