pekársku prvotinu doniesol na "koštovku" novinárom.
"Piekol som ich spoločne s priateľkou. V podstate som vaľkal cesto, dozeral na priebeh pečenia a na záver som ich posypal práškovým cukrom. Nabudúce vám donesiem jablkovú štrúdlu," navnadil nás.
Ľ. Andrássy prišiel informovať o výsledkoch plnenia volebného programu SDĽ v podmienkach východného Slovenska.
"Je deň vysvedčení a preto ak by som mal ja dnes symbolicky oznámkovať súčasnú vládu z pohľadu pomoci východnému Slovensku, musel by som ju hodnotiť známkou 4 (dostatočný). Niektorí členovia vlády by však museli z kola von, lebo by mali nedostatočnú. A to Ivan Mikloš, Pál Csaky a Roman Kováč."
Ku svojim straníckym ministrom bol však Ľ. Andrássy, oveľa miernejší. "Ministrovi pôdohospodárstva Pavlovi Koncošovi by som dal 2 mínus a ministra práce Petra Magvášiho by som ohodnotil na 3 mínus."
V týchto rezortoch ocenil najmä to, že už sa pomaly zlepšuje situácia v družstvách, aj keď najmä vďaka štátnym dotáciam. V oblasti sociálnej politiky sú ešte veľké rezervy a ako sám povedal, je potrebné odbúrať najmä byrokraciu.
"Pomôcť môže aj novo prijatý zákon o elektronickom podpise. Ale práve zásluhou ľavice sa podarilo realizovať myšlienku "práva na prvé zamestnanie". Na druhej strane je však pre mňa sklamaním, že nebol pripravený a do parlamentu predložený zákon o mládeži, ktorého cieľom je definovať vzťah k mladej generácií."
Veľké rezervy súčasnej vlády voči nášmu regiónu vidí Ľ. Andrássy, najmä v rozvoji ekonomickom.
"Výjazdové rokovania vlády, boli len zdvorilostným aktom, či promenádou členov vlády a spravidla končili len prijatím formálnych uznesení. Sme na samom chvoste z hľadiska infraštruktúry, bez ktorej sa nedá očakávať výrazný prílev zahraničných investorov, či razantnejšie rozbehnutie podnikateľských aktivít domácich podnikateľov."
Ako tieto problémy chce SDĽ konkrétne riešiť, to nám predstavitelia SDĽ spolu so svojimi koaličnými partnermi vo voľbách ozrejmia vraj v blízkej budúcnosti.
Autor: em
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.