zmrzlinou.
"Miešame talianske zmesi s vodou a predávame rôzne druhy. Deti si väčšinou kupujú čokoládovú alebo vanilkovú. Dospelí zase preferujú kyslejšie zmrzliny. V tomto roku im najviac chutí višňová alebo čučoriedková, záleží od jednotlivcov," povedala vedúca revúckej cukrárne. "Niekedy príde partia dospelých a pýtajú si do pohára jednotlivé druhy zmrzliny. Ochutia si ich väčšinou vaječným alebo iným sladkým likérom so šľahačkou," prezradila vedúca. Okrem toho ponúkajú zákusky, ale alkoholické a nealkoholické nápoje.
Za jednu porciu "zimného pokušenia" musia obyvatelia Revúcej zaplatiť 5 korún. Vedúca tvrdí, že zákazníkov ubúda, ak sa počasie čo len trochu ochladí. Posťažovala sa nám aj na slabú klientelu, pretože ich predajňa sa nenachádza v centre mesta.
"Zmrzlina v tomto roku ide, ak svieti slnko, keď prší ľudí je menej. Najväčší záujem je o citrónovú, jogurtovú a čokoládovú, je to však individuálne. Deti si skôr vyberajú podľa farby, napríklad modrú - šmolkovskú alebo zelenú a červenú" informovala nás spolumajiteľka cukrárne v Rožňave Rita Ilić. Cena jednej porcie je rovnaká ako v Revúcej.
Zákazníkom predávajú i zmrzlinové poháre podľa ponukového lístka. "Z našej ponuky uprednostňujú ovocné poháre, ale prejdú sa ich poháre, v ktorých sa nachádza likér. Niekedy rodičov upozorňujeme, že zmrzlinový pohár s likérom nie je vhodný pre ich deti," vysvetlila R. Ilić. Cenové relácie pohárov sa pohybujú v rozmedzí od 30 do 50 korún.
Podľa spolumajiteľky vyrábajú taktiež každý deň talianske zmesi zmiešané s vodou. Nestretla sa s požiadavkou kupujúcich, ktorí by sa pýtali na dobu spotreby zmrzliny. Dávajú si pozor aj pri hygienických kontrolách. "Z hygieny chodia pravidelne na kontroly, asi tak raz mesačne. Doposiaľ sme s nimi problémy nemali. Každý deň a z každého druhu zmrzliny musíme odoberať vzorky a viesť o tom evidenciu," skonštatovala R. Ilić.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.