opláchneme vlažnou vodou.
Ražne na grilovanie pred prvým použitím ošmirgľujeme, namastíme papierom od masla a opálime trocha nad plameňom variča.
V riade, v ktorom pripravujeme jedlá z rýb, sa udržuje ešte dlho po príprave typický zápach. Aby sme ho čo najrýchlejšie odstránili, vytrieme riad lístkami prevareného čaju.
Zápach z termosky odstránime rozriedeným roztokom hypermangánu a termosku dobre vypláchneme teplou vodou.
Usadeniny z vody - vodný kameň z hrncov odstránime, keď v nich 40 minút varíme octovú vodu.
V tlakovom hrnci nemôžeme variť kašu z hrášku, fazule, jablkový alebo ovocný kompót, lebo pena, ktorá vzniká pri varení, by mohla upchať ventil.
(Ko)
Autor: Xe
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.