potraviny, najmä mäso, ktoré odkladáme do chladničky. Takto uložené potraviny si udržia svoju chuť, nevysychajú a nevstrebú do seba pach iných potravín uložených v chladničke. Jedlo, ktoré berieme so sebou na turistiku alebo na cestu, ako chlieb, syr, pečené alebo vysmážané mäso, zabalené do alobalu zostanú svieže.
Najviac však oceníme alobal pri príprave jedál v domácnosti alebo v prírode. V alobale môžeme piecť i grilovať všetky druhy mäsa. Mäso zabalené v alobale môžeme piecť na variči, v rúre, ale i v prírode na otvorenom ohni.
Ak nám rúra priveľmi hreje od spodu, vyložíme plech, na ktorom pečieme koláče alebo iný múčnik alobalom. Ak veľmi hreje z vrchu prikryjeme ním múčnik pred dopečením a zabránime tak spáleniu povrchu.
Vrecká z mikrotenu si získali veľkú obľubu. Ich použitie je naozaj všestranné. Slúžia na balenie a odkladanie všetkých druhov potravín. Do chladničky v nich odkladáme mäso, ryby, zeleninu, údeniny, omáčky, prívarky i knedlíky. Do mikrotenových vreciek môžeme deťom pripraviť desiatu už večer a dať ju do chladničky. Ráno si ju zoberú do školy. Pečivo i chlieb v nich zostanú vláčne, salám, syr alebo nátierka svieže. V mikrotenových vreckách potraviny aj zohrievame. Vrecko stiahneme hore gumičkou a vložíme do nádoby s vriacou vodou. Tým istým spôsobom zohrievame hotové mrazené potraviny, ba dokonca v nich môžeme variť aj také polotovary, ako sú ovocné knedlíky. Veľkú službu urobia mikrotenové vrecká aj pri nákupe, lebo v kabelke nezaberú takmer žiadne miesto a môžeme do nich bez obáv, že sa premočia či premastia, dať nakúpené mäso, mliečne výrobky alebo zeleninu.
Autor: Ko
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.