za rozvedeného milionára Mariána Mojžiša (50). Urobila tak päť rokov po rozvode so svojím bývalým manželom Vojtechom Nagym.
Informácie o prísne utajovanej svadbe na Zvolenskom zámku sa dostali na verejnosť až krátko pred obradom, keď sa pred Mojžišovým zvolenským domom začali schádzať ľudia a parkovať neobvyklé množstvo áut. Vladimír Mečiar sa podľa očakávania svadobného obradu ani popoludňajšieho posedenia s najbližšími nezúčastnil. Podľa našich informácií medzi pozvanými jeho meno nefigurovalo, ani sa o jeho účasti na obrade neuvažovalo.
Anna Nagyová, dnes už Mojžišová, hneď po obrade, ktorý sa konal bez prekvapení, s manželom, rodinou a niekoľkými najbližšími priateľmi odišla do banskobystrického hotela Lux. Popoludňajšie posedenie v hotelovej banketke nezabezpečovali žiadni ochrankári a Anna Nagyová sa v dlhých bielych šatách s čipkovaným vrchom správala veľmi uvoľnene. Za päť okrúhlych bielych stolov usádzala rodinu a priateľov, medzi ktorými sa neobjavili žiadne celebrity, ani bývalí kolegovia z Mečiarovho hnutia. Medzi najznámejších tam teda okrem manželského páru patrili Vladimír Soták, šéf Podbrezovských železiarní a majiteľ banskobystrickej advokátskej kancelárie Juraj Koval, u ktorého Nagyová počas pôsobenia na úrade vlády robila koncipientku. Na obrade, nie však už pri slávnostnej tabuli, sa objavil aj známy očný chirurg Milan Izák.
"Zvolen sme si vybrali preto, lebo Marián sa vo Zvolene narodil a ja som si toto mesto tiež osvojila," odpovedala Anna Nagyová na otázku, prečo sa sobášili práve vo Zvolene.
Mojžiš však dodal, že bývať budú predsa len v Bratislave. Pôvodne mal novomanželov oddávať primátor Zvolena Vladimír Maňka, pre neodkladné povinnosti ho však musel zastúpiť jeden z mestských poslancov I. Hano.
Novomanželia nechali popoludňajšie posedenie na vedenie hotela Lux. "Má to byť prekvapenie," konštatovala Nagyová ešte pred slávnostným neskorším obedom.
Majiteľ hotela Ján Bočkay prestrel pre 30 ľudí a jedálniček označil za veľmi dobré, ľahké, prevažne hydinové svadobné menu zložené z dvoch predjediel, slepačieho vývaru a kombinácie morčacích a kuracích pŕs. Víno si zabezpečoval odborník Mojžiš sám.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.