môžeme ho nahradiť ovocnou šťavou, čiernym alebo ovocným čajom.
KOKOSOVÉ ORECHY: pri nákupe skontrolujeme hmotnosť (kvalitný orech je ťažký). Povrch musí byť suchý, bez stôp pliesne. Pri potrasení by sa mal vnútri ozývať šplechot, čo znamená, že je v ňom kokosové mlieko a dužina je šťavnatá a čerstvá. Orechy sa dajú ľahšie otvoriť, ak ich dáme do rúry na 15 - 20 minút pri teplote 180 stupňov. Vtedy vzniknú praskliny a orech jednoducho a bez námahy otvoríme.
TRVANLIVÁ SMOTANA - má svoju typickú chuť, ktorú každý neznáša. Ak pri šľahaní do nej pridáme niekoľko kvapiek vanilkovej esencie, stratí túto chuť a bude ako čerstvá aj v dezertoch.
DÚHOVÝ NÁPOJ: Originálnou dekoráciou stola je slávnostne pôsobiaci nápoj, ktorého farby pozvoľna prechádzajú ako dúha od tmavočervenej po svetlooranžovú. Toto sfarbenie vyčarí hlavná súčasť - Campari.
HVIEZDNY PRACH: Na stole môžeme vyčariť aj kúsok hviezdnej oblohy. Stačí, ak obyčajné sviečky v tvare hviezdičiek posypeme štipkou zlatého prachu napr. zo sklenenej vianočnej ozdoby.
Autor: Ko
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.