pravidiel v rámci prevencie aj samotnej konzumácie tekutej i pevnej potravy.
Popíjajte pomaly, doprajte svojmu telu čas, lebo pečeň spracováva pohárik vína, tri deci piva alebo štamperlík tvrdého asi 1 hodinu. Dobré je prestriedať alkohol vodou alebo minerálkou. Väčšina príznakov opilosti vzniká na základe dehydratácie. Predtým, než odídete na oslavu Silvestra, užite výťažok z pupalky dvojročnej. Je dobrá pre zníženie škodlivých dôsledkov popíjania. Mali by ste si nájsť čas na jedlo. S plným žalúdkom telo trávi alkohol pomalšie, takže jeho hladina v krvi prudko nestúpa, t. j. tak rýchlo sa neopijete a budete sa môcť lepšie kontrolovať.
Vyhýbajte sa nápojom s vysokým obsahom cukru (rôzne alkoholické mixované koktayly). Tie vyvolávajú pocit smädu a nútia vás piť viac. V najlepšom by ste mali prestať. Prečo? Pri popíjaní v určitom okamihu sa dostanete do stavu, kedy je vám skvele, máte dobrú náladu. Ak si myslíte, že ďalším pitím tento stav posilníte, mýlite sa! Keď dosiahnete určité "výšiny", prejdite na nealko.
Autor: Xe
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.