Filé na spôsob Orly
(Filets Orly)
Potrebujeme: 500 g filé, 2,5 dcl rajčiakovej omáčky, 80 g múky, 1 dcl mlieka, 2 vajcia, citrónovú šťavu, mleté čierne korenie, zelenú petržlenovú vňať, soľ.
Postup: Filé rozdelíme na štyri porcie a ponamáčame v citrónovej šťave, do ktorej sme pridali mleté čierne korenie, posekanú zelenú petržlenovú vňať a soľ. Z mlieka, vajec, múky a zo soli pripravíme cestíčko, obalíme ním pripravené filé a vypražíme na oleji do zlata.
Podávame posypané posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a obložené kolieskami citróna. Rajčiakovú omáčku podávame osobitne v omáčniku.
Autor: Ko
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.