predísť kardiovaskulárnym ťažkostiam. V štúdii výskumníkov z Laboratória kardiovaskulárnej výživy Bakerovho inštitútu pre lekársky výskum v Melbourne sa uvádza, že ľudia denne užívajúci potravinový doplnok s omega
Potravinové doplnky s rybím olejom sú vhodné najmä pre ľudí s rizikovými faktormi pre vznik srdcových ochorení ako je napr. vysoká hladina cholesterolu či výskyt srdcových chorôb v rodine. Konzumácia na olej bohatých studenovodných rýb bohatých na omega-3 mastné kyseliny - lososa, makrely či sleďa - je vhodnejšia pre ľudí s nízkym rizikom srdcovocievnych ochorení. K prírodným zdrojom omega-3 nasýtených kyselín patria aj sójové bôby, syr tofu a olejnaté semená. Tie obsahujú alfa-linolenovú kyselinu, ktorá je menej účinnou formou omega-3 mastných kyselín, uzatvárajú vedci v správe publikovanej v magazíne American Journal of Clinical Nutrition.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.