olej na opekanie.
Na omáčku: 2 lyžice oleja, 1 stredne veľkú cibuľu, 2 lyžice hladkej múky, štvrť litra sladkej smotany na šľahanie, soľ, 3 strúčky cesnaku, 2 bobkové listy, 5 guľôčok nového korenia, štipka chilli korenia, 1 malý paradajkový pretlak alebo 6 lyžíc kečupu, 2 lyžice ríbezľového lekváru.
Postup: Mleté mäso premiešame s korením, vajcom a múkou, rozdelíme na rovnaké kúsky a tvarujeme guľaté knedlíčky. Na všetkých stranách ich opečieme na oleji. Cibuľu speníme na oleji, zasypeme múkou a pripravíme stredne tmavú zápražku. Zriedime ju vodou a krátko povaríme s cesnakom rozotreným so soľou a korením. do omáčky dáme opečené knedličky a spolu na miernom ohni povaríme. Potom knedličky - klopsy vyberieme, omáčku doplníme lekvárom (môže byť aj čučoriedkový), smotanou a kečupom a chvíľu povaríme. Knedličky - klopsy vložíme do omáčky prehriať.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.