Hovädzie mäso s piatimi vôňami (Tchaj-wan)
Potrebujeme: kôru z mandarínky, pol lyžičky mletého zázvoru, pol lyžičky pečenej rasce, 2 lyžice pomarančovej šťavy, 600 g hovädzieho mäsa, soľ, 5 lyžíc oleja, čierne mleté korenie, 2 lyžice dezertného vína, 0,25 l slepačieho bujónu (z kocky).
Postup: Mandarínkovú kôru nakrájame na veľmi tenko a drobno a v mise zmiešame so zázvorom, rascou a pomarančovou šťavou. Vychladené mäso nakrájame na veľmi tenké rezance a pridáme k zmesi, posolíme, pridáme asi 1 lyžicu oleja, korenie, víno. Olej rozpálime a mäso opečieme. Všetko zalejeme vývarom a mierne dusíme. Na zvyšnom oleji orestujeme asi 5 minút sójové alebo fazuľové klíčky, pridáme k mäsu. Podávame s ryžou.
Orechové mlieko (Irán)
Tento nápoj patrí k najobľúbenejším v Iráne. Pripravíme ho zo štyroch pohárov mlieka, 12 nastrúhaných vlašských orechov a 2 vrecúšok vanilkového cukru. Všetko zmiešame, dáme vychladiť a podávame.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.