Bylinkové maslo
Jar je tu a s ňou dostatok zeleného korenia - pažítky, petržlenovej vňate, žeruchy a byliniek, ktoré si môžeme vypestovať aj v kvetináči na okne alebo v debničke na balkóne. Ak vymiešate maslo s niektorou z byliniek alebo aj korenia z koreničky a dáte ho na šťavnatý plátok mäsa, pomaly sa rozpustí a dá pokrmu chuť aj vôňu. Pripravte si s nami štyri druhy bylinkového masla:
S bylinkami
Čerstvé rôzne zelené bylinky posekáme, pridáme nadrobno nakrájanú šalotku a jeden strúčik prelisovaného cesnaku. Rozmieľame s maslom, osolíme, ochutíme korením. Z vrecúška striekame ružičky - sú zelené.
S paprikou
Rozotrieme maslo a vmiešame doň 1 lyžičku sladkej papriky, tri kvapky vorčesterskej omáčky, soľ, cibuľu. Sformujeme kocku a dáme ju stuhnúť. Krájame potom na plátky vrúbkovaným nožom.
S pažítkou
Posekáme pažítku a jej časť zmiešame s maslom. Posolíme. Maslo vytvarujeme do valčeka a obalíme v posekanej zvyšnej pažítke.
S karí korením
125 g zmäknutého masla rozotrieme s jednou lyžičkou kari korenia a jednou lyžičkou vegety. Pridáme prelisovaný strúčik cesnaku a soľ. Vrecúškom nastriekame malé ružičky a necháme v chladničke stuhnúť.
Autor: Ko
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.