Brightonský roastbeaf (rostbíf)
Na tento anglický recept potrebujeme: 1 kg roštenka, soľ, čierne korenie, 1 menšiu šálku oleja, sardelovú pastu, worcesterskú omáčku, 0,25 l prírodného bieleho vína, masox.
Postup: Mäso odblaníme a nakrojíme šľachy. Mäso starostlivo zviažeme špagátom, osolíme, okoreníme a necháme asi 1 hodinu odpočinúť. Potom mäso na oleji zľahka opražíme na všetkých stranách a pokračujeme miernym dusením. Asi po 1 hodine mäso jemne natrieme sardelovou pastou a dáme ho piecť do rúry na mierny oheň. Pridáme worcesterskú omáčku, podlejeme vínom a pridáme masox. Pomaly pečieme a stále obraciame. Asi po 1,5 hodine ho vyberieme a po odstránení špagátika nakrájame na jemné plátky. Podávame so zeleninou a zemiakmi.
Byronove medajlónky
Asi 800 g zemiakov uvaríme v šupke, olúpeme a dobre rozmačkáme. Pridáme 40 g masla, 1 vajíčko, čierne korenie a posolíme. Z hmoty vytvarujeme malé medajlónky, ktoré vypražíme dozlatista. Poukladáme na plech, jemne postriekame mliekom (1 pohárom), posypeme strúhaným syrom a krátko zapečieme.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.