Korzár logo Korzár

Maturita v kuchyni

SMAŽÍME VO FRITÉZEAk dávate prednosť smaženiu pokrmov vo fritéze, robíte dobre, pretože vo fritovacom hrnci prijímajú potraviny o polovicu menej

SMAŽÍME VO FRITÉZE

Ak dávate prednosť smaženiu pokrmov vo fritéze, robíte dobre, pretože vo fritovacom hrnci prijímajú potraviny o polovicu menej tuku ako bežne na panvici. Fritujeme nielen rezne, ktoré pripravíme doma čerstvé, ale aj zmrazené polotovary a pokrmy. Každá gazdinka by mala vedieť, že:

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Potraviny bohaté na bielkoviny - mäso, ryby, morské živočíchy - osušíme, prípadne ľahko poprášime múkou a tak fritujeme. Môžeme ich obaliť v trojobale alebo v cestíčku, Ostatné potraviny s vyšším obsahom vody (ovocie a zelenina) fritujeme iba obalené.

SkryťVypnúť reklamu

Obaľované potraviny pripravujeme tesne pred smažením, aby obal nezvlhol a neopadal.

Nefritujeme príliš veľa potravín naraz, ale toľko, aby mohli voľne plávať v tuku. Lepšie výsledky dosiahneme s niekoľkými menšími dávkami. Tu sa ponáhľanie nevypláca.

Smažíme podľa možnosti v približne rovnako veľkých kusoch, aby sa rovnomerne presmažili.

Mrazené pokrmy sú často pokryté ľadovými kryštálikmi, preto ich pred smažením odstránime. Košík so zmrazenými potravinami ponárame do oleja postupne, pomaly, aby sa tuk nespenil a nevytekal vrchom.

Hlboko zmrazené potraviny necháme aspoň trošku rozmraziť, aby sa nestalo, že vnútorná časť zostane surová.

Tuk by sme mali vymeniť, ak je hustý, hnedý lebo nepríjemne zapácha. Pach napr. po rybách odstránime tak, keď v rozohriatom tuku pri teplote 160 stupňov Celzia smažíme 5 minút dva krajíčky chleba.

SkryťVypnúť reklamu

Autor: hir

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 100 228
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 219
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 958
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 463
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 171
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 147
  7. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 945
  8. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 4 538
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu