kontrolovali techničák. Čo ma dnes ešte čaká? Pripravujem svoj záhradný altánok, letnú kuchyňu s krbom, kde sa bude od budúceho týždňa nakrúcať seriál o varení, ktorý budú moderovať Oldo Hlaváček so synom v televízii Joj. Chcú nakrúcať aj niečo o mojich tepaných výrobkoch, vyrábam dokonca aj rekvizity do štátneho divadla, naposledy do opery Toska som robil pušky. Zbrojárstvo ma drží vari od 50. rokov.
Takže preto teraz dávam všetko do poriadku, vylepšujem. Urobil som aj okno na streche altánu aby sme mali výhľad do koruny starého orecha. Ozaj, teraz som začal vyrábať aj Dalmatínsku špecialitu - "orechovac" je to taký tmavý likér z orechov.
Stále tvrdím, že dve tretiny slovenského národa trávia víkendy na chate alebo na záhradách, cez týždeň deti chodia do školskej družiny a rodičia do závodnej kuchyne a v nedeľu kedy by mohli byť aspoň na obede spolu zasa sa len klobásu uvaria. To nie je nič. Ja pre nich budem vymýšľať jedlá jednoduché, ktoré sa dajú spraviť aj na záhradnom krbe. Aby aj v prírode vedeli jesť bohato, pestro a racionálne. A nepôjde len o recepty na grilovanie, ale aj tei v kotlíkovej forme, jednoducho, všetko čo sa dá urobiť vonku.
A či sa chystám niekam na dovolenku? Chystám, koncom augusta do svojej milovanej Dalmácie. Som tam starosta v meste Omiš. Je to príjemné miesto s príjemnou klímou a pieskovými plážami. Raz som v Chorvátsku stretol partiu jachtárov na ceste späť na jednej zo zastávok a ja hovorím: "Som starosta v Omiši," a oni, "tak krásne po slovensky hovoríte". Chodím tam už 35 rokov každý rok, cítim sa tam ako doma."
Autor: hra
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.