Potrebujeme: 5 kg olúpaných jabĺk, 1 kg mrkvy, 1 kg cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 2 lyžičky kyseliny citrónovej.
Postup: Pokrájanú mrkvu uvaríme takmer do mäkka s troškou vody. Potom pridáme pokrájané jablká a nakoniec ostatné prísady. Necháme prevrieť. Na druhý deň rozmixujeme, dáme do fľaštičiek a sterilizujeme 15 až 25 min.
Oľga HUTNÍKOVÁ
Ringlóty na sladko - kyslo
Pripravíme si sladko - kyslý uhorkový nálev. Ringlóty naukladáme do fliaš a zalejeme teplým nálevom. Krátko sterilizujeme. Podávame ako prílohu k mäsu namiesto uhoriek.
Mária KOVÁCSOVÁ
Autor: Detská výživa
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.