lyžičky soli, 6 klinčekov, 3 kusy nového korenia, 6 bobkových listov, 4 strúčiky cesnaku, 4 kusy celého čierneho korenia, 20 dag kryštálového cukru, 1 dl vody.
Postup: Všetko pokrájame, nastrúhame a dáme variť, kým sa zelenina nerozvarí, potom ju ochladíme. Studenú rozmixujeme a plníme do fliaš. Sterilizujeme 20 minút. Je to výborný kečup k hranolkom alebo do nejakých mäsových pokrmov.
Marcela BANDŽÁKOVÁ
Hrušky s "rokfórom" (predkrm, alebo pikantný zákusok)
Potrebujeme: 4 hrušky, 100 g syra rokfór, 2 lyžice kyslej smotany, červené korenie.
Postup: Syr vidličkou rozotrieme a vyšľaháme so smotanou. Syrovú hmotu navŕšime na polovice hrušiek a pridáme červené korenie (guľôčky) Najlepšie chutia vychladené
Elena JANŠOVÁ
Autor: Výborný "sladký" kečup
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.