Čerstvé koláče
Koláče aj keksy zostanú dlhšie čerstvé, keď do dózy, v ktorej sú odložené, vložíme kúsok jablka.
Krájame niťou
Chcete tortu pred naplnením rozrezať a nemáte poruke dostatočne dlhý nôž? Pomôžte si pevnou niťou. Omotajte ju okolo obvodu torty, prekrížte a pomaly zaťahujte. Rezná plocha bude úplne hladká.
Prášok do pečiva
Prášok do pečiva nemá účinnosť, nedvíha cesto, ak ho pridáte s prvou časťou múky do ešte tekutej hmoty. Prášok preto poriadne premiešajte aj s druhou dávkou múky a vsypte do cesta. Potrebujete upiecť koláče a nemáte prášok do pečiva? Pridajte do cesta 3 - 4 lyžice rumu alebo koňaku, alkohol dvíha cesto takmer tak, ako prášok do pečiva.
Miešanie cesta
Cesto by sme mali miešať vždy jedným smerom, aby sme zmenami smeru pohybu neohrozili neskoršiu kvalitu kysnutia.
Rozmrazujeme ovocie
Zmrazené ovocie by sme mali rozmrazovať tak, že ho zalejeme horúcou cukrovou vodou. Plody si tak zachovajú sviežu farbu.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.