Leto vrcholí a s ním aj dostatok zeleniny a ovocia, takže jeho milovníci si prídu na svoje. Lenže...
So zvýšenou konzumáciou darov prírody a záhrad je spojený nepríjemný pocit v brušnej krajine. Často vás kompromitujúci v najnevhodnejších situáciách. Preto sa ešte netreba zriecť vitamínov, stačí, ak:
- obmedzíte pitie šumivých nápojov,
- k najväčším "nafukovačom", ku ktorým patria jablká, reďkovky, kapusta, čerešne, pridáte bylinky a koreniny, uľahčujúce trávenie (citrónovú kôru, šalviu, tymian, rozmarín, saturejku, fenikel, rascu)
- hladinu črevných baktérií nevyhnutných pre dobré trávenie vyrovnáte konzumáciou živých jogurtov
Rada navyše: Obľúbené druhy zeleniny pokrájajte na malé kúsky, pokvapkajte olivovým olejom, zalejte biojogurtom a ozdobte mätou.
(Ko)
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.