ale jedno z nich musí byť kyslejšie (černice, ríbezle), koláč tak bude mať vyváženú chuť, nebude presladený.
Postup: Do každej zo smotán vmiešame jeden vanilkový cukor. Na dno tortovej formy rozložíme piškóty, polejeme smotanou s vanilkovým cukrom a na smotanu pokladieme ovocie. Na ovocie dáme zasa piškóty a znova smotanu a ovocie. Takto spravíme 4 vrstvy, ktoré nakoniec zalejeme želatínou. Dáme do chladničky na dve-tri hodiny schladiť a môžeme podávať.
Monika SEDLÁKOVÁ
Kukuricovo-syrový šalát
Potrebujeme: 1 balenie mrazenej kukurice, 1 cibuľu, sterilizovaný hrášok, 200 g rôznych druhov tvrdého syra (eidam, údený syr), 200 ml bieleho jogurtu, 3 - 4 lyžice tatárskej omáčky, soľ, biele korenie.
Postup: K uvarenej kukurici pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, sterilizovaný hrášok a na kocky pokrájaný syr. Všetko zamiešame a k zmesi pridávame biely jogurt a tatársku omáčku. Nakoniec dochutíme soľou a korením. Šalát podávame vychladený.
Mariana MATISKOVÁ
Tvarohové fašírky
Potrebujeme: 50 dg tvarohu, 2 vajcia, 3 lyžice polohrubej múky, 1 lyžicu detskej krupice, soľ. Na obaľovanie a pečenie: 1 vajce, múka, strúhanka, olej alebo masť.
Postup: Tvaroh zmiešame so soľou, múkou, krupicou, žĺtkami a so snehom z bielkov. Z masy formujeme malé fašírky, obalíme ich v múke, vajci a strúhanke. Vyprážame na rozpálenom oleji ako rezne. Je to výborná príloha ku zeleninovým prívarkom.
Iveta PAVELKOVÁ
Sterilizovaná paprika s paradajkami
Do pohárov vytláčame vrstvovite na kolieska pokrájané paradajky a na hrubšie rezance pokrájané papriky. Povrch trochu posolíme, poháre uzavrieme a sterilizujeme pri 100 °C asi 30 minút.
Milan APATY
Autor: Nepečená ovocná torta
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.