nevie zdôvodniť, prečo.
Podľa štúdie zverejnenej britským Ústavom pre potravinársky výskum v Nordwicku, je nechuť k niektorým druhom zeleniny, najmä kapusty a príbuzným druhom, daná geneticky. Farba brokolice, kelu, ružičkového kelu alebo špenátu pôsobí odpudzujúco na chuťové bunky. Pritom práve tieto potraviny, ktoré majú mimochodom iba minimálnu nutričnú hodnotu, obsahujú významné množstvo selénu, považovaného za dôležitú protirakovinovú látku, ktorá znižuje výskyt rakoviny prostaty alebo prsníka. Tým, ktorým už samotný pohľad na špenát ničí chuť, vedci z Nordwicku odporúčajú: dajte si k zelenine malé červené paradajky, sušené marhule, konzervované jahody alebo hrušky a uvidíte, že chuť do jedla sa vráti.
Autor: Ko
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.