Menšie kúsky mäsa
Ak pripravujete rezne z hydiny, nemusia byť veľké ako mlynské koleso. Nakrájajte napr. kuracie prsia na kúsky - ako rybacie prsty. Najprv ich posolené a rukou ľahko naklepané dajte do marinády asi na 1 hodinu a potom obaľte v múke a v cestíčku a následne vyprážajte.
Kratšie varenie
Oveľa kratšie vám bude trvať varenie, ak si lepšie zorganizujete jeho prípravu. Keď varíte polievku, pridajte suroviny na dupľu a po jej uvarení naplňte do krabíc od Ramy alebo Veta a zmrazte. Ak varíte ryžu, vodu v ktorej sa varila môžete použiť na zeleninovú polievku - poduste cibuľku, mrkvu, petržlen a zalejte ryžovou vodou. Nemusíte použiť zápražku. Trošku ryže odložte do misky a po naservírovaní polievky ju pridajte do nej na tanieri. Tiež vodu z varených zemiakov zužitkujte na polievku, napr. rýchlu cesnakovú s opraženými kockami chleba, kúskom masla, rascou a zelenou vňaťou.
Závarka z vrecúška
Závarku do polievky ako knedličky môžete pripraviť naraz vo forme valčeka, ktorý dáte variť v mikroténovom vrecúšku a potom pokrájate.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.