rýb, grilovaného mäsa a ako konzervačná prísada do octu, uhoriek, šalátov. Palina sa pridáva aj do cesta na múčne jedlá.
Palacinky s palinou
Z múky, vajec, mlieka a soli ušľaháme cesto, pridáme trošku paliny a kypriaci prášok. Z cesta upečieme tenké palacinky, ktoré plníme slanými náplňami, najmä syrovými.
Kurča na estragone
Na oleji udusíme nasekanú cibuľu a mrkvu nakrájanú na kolieska. Pridáme nakrájané kurča, podlejeme pohárikom bieleho vína, okoreníme posekanou palinou dračou a dusíme do mäkka. Kurča potom vyberieme a do šťavy zamiešame 1 žĺtok, 1 dl smotany a nalejeme na kurča.
(Ko)
Autor: Palina račia
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.