KRATŠIE DOZRIEVANIE
Exotické druhy ovocia často kúpime ešte nezrelé a doma ho necháme dozrieť. Čas, ktorý je k tomu potrebný, výrazne skrátime tak, že ho dáme do košíka spolu s niekoľkými jablkami.
ZRAZENÁ MAJONÉZA
Je veľa spôsobov, ako napraviť zrazenú majonézu. Tento je najjednoduchší, ale účinný: stačí, ak do majonézy primiešame lyžičku škrobnej múčky a miešame tak dlho, až je hladká.
CHUTNEJŠIA ZELENINA
Zelenina bude v polievke chutnejšia, ak na malé kúsky nakrájanú mrkvu, kaleráb, petržlen, karfiol, brokolicu alebo pór dáme do vývaru až takmer pred koncom dovarenia. Zelenina nestratí zbytočne vitamíny, nerozvarí sa a zachová si lepšiu farbu aj chuť.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.