jeden z piatich opýtaných v prieskume, ktorý Európska komisia dala urobiť v niektorých krajinách EÚ a Nórsku. Vysoká dôvera v bezpečnosť potravín je podľa prieskumu v Británii, Dánsku a Nórsku, nízka v Taliansku, Portugalsku a pomerne nízka v Nemecku.
Ľudia sú najskeptickejší voči mäsovým výrobkom, reštauráciám „fast food" a podnikom spracujúcim potraviny. Približne štvrtina až tretina ľudí si myslí, že ceny, chuť a kvalita potravín, ako aj ich výživná hodnota či výrobné metódy sa v uplynulých desaťročiach zhoršili. Najskeptickejší sú v tomto smere Taliani a Portugalci takýto názor ich zastáva od 60 do 80 percent. Vo všeobecnosti ľudia viac veria spotrebiteľským organizáciám a úradom na kontrolu kvality potravín ako podnikom, ktoré ich vyrábajú.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.