tradičná, bez akejkoľvek zmeny.
Podľa odborníkov konzumácia 2 - 5 gramov tejto riasy denne podstatne zvyšuje obranyschopnosť organizmu. Je to vďaka vysokému obsahu minerálov, aminokyselín, vitamínov a antioxidantov. Riasa obsahuje aj takú aminokyselinu, ktorá sa podieľa na tvorbe serotonínu známeho ako hormón dobrej nálady vyvolávajúci pocity šťastia. Riasa má veľa možností použitia aj v životnom prostredí, napr. pri čistení odpadových vôd, nakoľko má schopnosť viazať jouty ťažkých kovov.
V Klötzene je továreň, ktorá ako jediná na svete produkuje tieto riasy v skleníkových podmienkach. Rastú pod priehľadnou stenou v sklenených trubiciach. Pestujú ich aj na Havaji v umelej vodnej nádrži vonku. Keď dorastú do potrebnej veľkosti, odstredia sa a sušia, až sa zmenia na prášok.
Autor: GE/som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.