Aj keď je v mäsových výrobkoch dosť tuku, môže nás potešiť, že za posledných desať rokov sa jeho obsah znížil z 30 na 10 percent.
Priemerný obsah tuku v údeninách je v súčasnosti asi 25 percent, predtým to bolo 48 percent. Tento trend znižovania nastúpili výrobcovia aj na základe požiadaviek zákazníkov, okrem toho, že to súvisí so zmenou chovných a kŕmnych metód, zásluhou ktorých je mäso zvierat menej mastné. Čo je na škodu, výrobcovia stále veľa solia a korenia, čo sa výrazne prejaví po tepelnej úprave údenín. Ak chcete jesť napr. klobásu menej mastnú, nevarte ju, ale zohrejte v mikrovlnke. Na tanieri vám zostane prebytočný tuk.
(som)
Autor: eb
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.