chrumkavé rezne, na ktorých si naozaj pochutíme, musíme ich príprave venovať svoju trošku pozornosti, mäso na panvici nespustiť z očí a výsledok sa dostaví. Ako na to?
Predovšetkým plátky bravčového alebo teľacieho mäsa umyjeme, osušíme, zľahka naklepeme. Zľahka preto, aby sme tenké plátky mäsa nepoškodili, najlepšie je vložiť ich medzi dve fólie a tak klepať. Šťava tak zostane v mäse a drevená doska nenasiakne.
Klasické viedenské rezne obalíme v trojobale. Vajíčka ušetríme, keď pridáme do nich trošku mlieka alebo minerálky. Kvôli lepšej chuti rezňov zmiešame strúhanku s mandľovými lupienkami, orieškami, bylinkami alebo postrúhaným syrom. Trojobal na rezeň pritlačíme, aby pri smažení neodpadol. Rezne dávame do rozpáleného tuku, aby strúhanka nezvlhla.
Základom úspechu je panvica. Mali by sme vybrať tak veľkú, aby sa na ňu vošli rezne bez problémov. Ak je veľmi malá, mäso sa dotýka jej okrajov, a rýchlo sa pripaľuje. Na príliš veľkej panvici spotrebujeme oveľa viac tuku.
Tuk by sa nemal prepáliť a preto nepoužívame maslo, ale olej a kto trvá na masti, tá znesie aj veľmi vysoké teploty bez ujmy na kvalite.
Postup je na obrázkoch:
1. Kto má rád tenké rezne, a nareže tenké plátky, tie netreba naklepať, ale zľahka pritlačiť zvrchu plochou širokého noža
2. Mäso obalíme v hladkej alebo polohrubej múke, potom namočíme v rozšľahaných vajciach
3. Nakoniec rezne obalíme v dostatočnom množstve jemnej čerstvej strúhanky a pritlačíme
4. Na menšej panvici sa dobre vyprážajú dva rezne. Vložíme ich do rozpáleného tuku a smažíme asi 4 minúty
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.