a zákuskami s dvoma vrstvami krémových plniek. Neobídeme ani obľúbenú pochúťku malých i veľkých - zmrzlinu. V lete sú bezpečnejšie balené mrazené krémy ako na ulici kúpené kopčeky v kornútiku. Čo tak urobiť radosť deťom aj seba a urobiť si doma zmrzlinu, pri ktorej by sme sa zaobišli bez vajec. Na tej si môžeme pochutnať bez obáv. Stačí na ňu pol litra šľahačkovej smotany, 2 lyžičky medu a 4 lyžice čerstvého alebo mrazeného drobného ovocia. Vychladenú smotanu vyšľaháme s medom a zamiešame do nej celé alebo rozmixované ovocie. Zmes rozdelíme do misiek alebo obalov na nanuky a dáme na 5 - 6 hodín zmraziť. Ak chcete mať kakaovú alebo orieškovú zmrzlinu, pridajte namiesto ovocia kakao alebo postrúhané oriešky.
(som)
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.