Ak na krájanie ošúpaného kiwi použijete krájač vajíčok, rýchlo vyrobíte rovnako hrubé úhľadné plátky.
Je melón čerstvý?
Červený melón je čerstvý, keď pri poklopkaní vydáva hlboký tón. Ak znie duto, melón je nezrelý alebo suchý.
Čerešne dlhšie vydržia
Čerešne vydržia dlhšie, keď ich rozložíte na plech vystlaný pergamenovým papierom. Tak sa plody nemôžu navzájom otláčať.
Banány a chladnička
Banány neskladujte v chladničke v priehradke na zeleninu, lebo tam veľmi rýchlo zhnednú.
Banán na štipľavé pokrmy
Po pikantnom jedle by ste mali ako zákusok podávať banány. Zmierňujú ostrosť jedla a neutralizujú štipľavosť - páliaci pocit v ústach okamžite zmizne.
Rebarbora s citrónom
Aj vy máte po skonzumovaní rebarbory pocit, že vám tŕpnu zuby? Dá sa tomu predísť, keď do kompótu pridáte trocha citrónovej šťavy alebo bieleho vína.
Najprv umyť, potom očistiť
Jahody sa majú vždy najprv poumývať, až potom odstopkovať. V opačnom prípade sa dostáva do plodu priveľa vody.
(Ko)
Autor: Krájanie kiwi
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.