... hrach, ktorý je sám osebe veľmi výdatný a sýty, ak sa kombinuje so zeleninou a obilninami, poskytuje bielkoviny vysokej kvality?
... ryža, ktorá je na oblale označená ako parboildovaná a je slabo nažltlá je hodnotnejšia ako biela brúsená ryža? Parboildovacím procesom, ktorý vyvinuli v 40. rokoch minulého storočia Američania, sa s pomocou pary a tlaku premiestňujú vitamíny a minerálne látky z vonkajšej vrstvy do vnútra ryžového zrnka. V obilí sú hodnotné látky uložené priamo pod šupkou, teda je to tak aj u ryže a preto sa parboilduje.
... medzi zelenými a čiernymi olivami je niekoľko rozdielov?
Čierne olivy sú úplne zrelé, stráviteľnejšie než zelené a majú viac vitamínov.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.