sme mali veľmi mierne a dochutiť korením a bylinkami. Často sa používala najmä mletá paprika a drvená rasca, z byliniek bazalka. Ľudia vedeli, že soľ je škodlivá, ak sa ňou preháňa: podporuje vznik chorôb, najčastejšie vysoký krvný tlak a môže viesť k hromadeniu vody v tkanivách.
SUŠENÉ SLIVKY PRE ENERGIU: Nesmeli chýbať v kuchyni a večer boli nielen pochúťkou, ale aj zdrojom energie pre organizmus. Nahradili cukríky a v lete chránili pred ultrafialovým žiarením pri práci v záhrade a na poli. Túto vlastnosť sušených sliviek vysvetľujú dnes vedci vysokým obsahom antioxidantov (až 25 krát väčším, ako u jabĺk), betakaroténu a druhotných rastlinných látok.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.