(som)
Niet nad domácu paradajkovú omáčku, ktorá bude v zime voňať nezameniteľnou vôňou na slnku dozretých plodov. Pripravíme ju z 2 kg dobre dozretých zdravých paradajok, 250 g mladej cibule, 150 g stopkového zeleru, 3 strúčikov cesnaku, 3 lyžíc oleja, 2 bobkových listov a 200 ml vody.
Paradajky nakrájame nadrobno a dáme do veľkého hrnca, kde sme zoskovateli na oleji cibuľu s cesnakom, pridáme zeler, bobkový list a podusíme. Prilejeme vodu, miešame a privedieme do varu. Osolíme, okoreníme a podľa potreby osladíme. Za častého miešania varíme 60 minút. Prelisujeme cez sito a ešte 10 minút varíme, okoreníme. Naplníme do vyparených pohárov so šrubovacími viečkami.
Autor: Zavárame paradajkovú omáčku
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.