Holubienky na cesnaku
8 menších alebo 4 veľké klobúčiky holubiniek potrieme 2 strúčikmi cesnaku so soľou a opražíme celé na oleji, kde sme predtým orestovali kolieska cibule a vybrali. Holubienky dáme na taniere, obložíme cibuľou a podávame s chlebom alebo pečivom.
Bedľa na víne
5 väčších bedlí očistíme od šupiniek, 4 z nich prudko opražíme na oboch stranách na oleji. Poukladáme ich do zapekacej misky vymastenej maslom, okoreníme a osolíme. Zostávajúci klobúčik a 100 g slaninky nakrájame, opražíme na oleji, podlejeme vínom a povaríme. Zmes ochutíme citrónovou šťavou, prelejeme ňou huby v pekáčiku a pečieme v stredne predhriatej rúre asi 30 minút. Podávame s bielym chlebom alebo pečivom.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.