Mäso v trojobale
Keď vyprážame rezne, po obvyklom obalení mäsa v trojobale ho ešte môžeme namočiť do rozšľahaných bielkov, aby nenasiaklo tuk a strúhanka neopadávala.
Budú opäť čerstvé
Cestoviny z predchádzajúceho dňa môžeme malým trikom "občerstviť" a to tak, že ich asi na dve minúty ponoríme do vriacej vody a povaríme. Budú opäť ako keď sme ich varili prvýkrát.
Jahňacie mäso
Pri príprave jahňacieho mäsa je dobré konce kostí na krku alebo pliecku obaliť alobalom, aby sa pri pečení nespálili.
Chudé mäso
Ak chudé mäso napr. teľacie alebo bravčové stehno pečieme v rúre vcelku, prešpikujme ho rezančekmi slaninky, aby nebolo po upečení suché. Môžeme ho dať asi na 1 hodinu aj do ľubovoľnej marinády.
Čistenie rýb
Šupiny z ryby lepšie odstránime, keď rybu ponoríme na chvíľu do octu. Ak upravujeme väčšiu (staršiu) rybu, stiahneme z nej kožu aj so šupinami. Pri čistení ryby nevedieme rez príliš hlboko, aby sme nepoškodili vnútornosti a v mieste rezu potom rozovierame dutimu prstami.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.