Domáca sójová omáčka
Ak nemáte doma v zásobe sójovú omáčku, môžete si ju pripraviť takto: sedem dielov tekutého polievkového korenia zmiešajte s troma dielmi sladkého bieleho vína. Je na nerozoznanie od originálnej a chutí vynikajúce.
Ovocie do koláča
Ovocie, ktoré dávame do cesta na koláče môžeme v miske posypať škoricovým cukrom, pokvapať troškou rumu a nechať chvíľu marinovať. Získa tak výraznú chuť. Mrazené ovocie zamiešame do cesta zamrznuté. Lepšie sa tak v hmote rozmiestni a počas pečenia pomaly púšťa šťavu do cesta.
Rýchly minidezert
Chýbajú vám papierové košíčky na pečenie. Môžete namiesto nich použiť aj iné vymastené a múkou posypané nádobky alebo aj malé papierové košíčky na nepečené zákusky. Získate tak malé a rýchle minidezerty.
Zubná pasta na zlato
Podomácky čistíme zlaté šperky najčastejšie zubnou pastou a to tak, že z nej vytvoríme penu, do ktorej dáme šperky a opatrne ich čistíme zubnou kefkou. Nakoniec ich umyjeme čistou vodou a osušíme mäkkou handričkou.
Ananás a želatina
Ananás je veľmi obľúbený na ovocné torty pre deti. Ak chcete povrch torty zaliať želatínou, táto s ananásom nestuhne, pretože čerstvý ananás obsahuje enzým, ktorý bráni stuhnutiu. Rovnakú látku obsahuje aj kiwi, mango a papája. Lepšie je použiť kompótované ovocie, alebo čerstvé krátko zohriať v cukrovom sirupe.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.