zachovalo až 80 percent vitamínov. Zo sušených hrušiek a sliviek varili kompót bez cukru pri zápchach, alebo si na nich aj s jabĺčkami po večeroch pochutnávali namiesto cukríkov.
Sušené ovocie má výhody - nepoužívame pri sušení žiadne korenené prostriedky ani farbivá, takže ich bez obáv môžu konzumovať deti, vegetariáni i diabetici. Sú lepšou a zdravšou pochúťkou ako cukríky.
Pred sušením (ak nemáte sušičku ovocia, sušiť sa dá aj v rúre) ovocie treba očistiť, nakrájať na plátky alebo kolieska do 0,5 cm. Jabĺčka a hrušky namočte do vody s citrónom alebo kyselinou citrónovou, aby pri sušení nestmavli.
(som)
Autor: V septembri ošetrujeme:
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.