panvicu dáme do rúry, kde fašírky dopekáme pri teplote 200 stupňov Celzia.
Panvica bez zápachu
Panvica, na ktorej sme pripravovali ryby, má aj po umytí typický rybací zápach. Nežiadúcej arómy sa môžeme zbaviť, ak nakvapkáme na panvicu citrónovú šťavu a potom ju povytierame savým obrúskom.
Zrazená majonéza
Pri príprave domácej majonézy sa táto môže zraziť ak príliš rýchlo - prilievame do žĺtkov olej. Majonézu napravíme tak, že najprv zmiešame čerstvý žĺtok s troškou jemnej ostrej horčice a do neho pomaly za stáleho miešania pridávame zrazenú majonézu.
Hrdza na vani
Škvrny od hrdze na vani - ak nie sú na nej niekoľko rokov - sa dajú vyčistiť kypriacim práškom. Nasypte ho na nepoužívanú zubnú kefku, trošku navlhčite a tak viackrát prejdite po fľaku.
Švindľovaná káva
Ak ste silní kávičkári, čiernu kávu pijete viackrát denne a cítite to aj na žalúdku, skúste kávu ošvindľovať. Pripravte si do dózy s mletou kávou také množstvo, z ktorého jednu tretinu bude tvoriť "melta". Poriadne zmes premiešajte, aby bola melta v nej rovnomerne zastúpená. Kvalitu kávy melta nezhorší, skôr naopak a hlavne, bude to prospešné zdraviu.
Pranie páperovej vetrovky
Vetrovky z peria môžete prať v práčke ak dodržíte túto radu: k bunde pridajte do práčky tri tenisové loptičky. Tie pretrepú perie a to sa nezhrnie na jednu stranu.
(som)
Autor: Šťavnaté fašírky
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.