Jozef Gmitter a Viktor Hvizd
študenti SOU SD Jednota Prešov
Grilované bravčové karé so špargľou a kukuričkou
Potrebujeme:
600 g bravčové karé, 400 g špargľa (konzervovaná), 400 g kukurička - celé klasy (konzervovaná), na marinádu: cibuľa, cesnak, soľ, šafrán, ďumbier (zázvor), mäta, petržlenová vňať, na omáčku: 1 biely jogurt, ďumbier, petržlenová vňať, cukor, citrón, biele korenie
Postup:
Pripravíme si marinádu, do ktorej vložíme na 24 hodín mäso. Pridáme ho na gril, kde sa robí približne 30 minút. Pridáme k nemu mierne ugrilovanú kukuričku a špargľu a napokon prelejeme omáčkou.
Dobrá rada:
Marinádou, v ktorej mäso predtým ležalo, ho treba priebežne potierať aj počas samotného grilovania, aby nevyschlo.
Dobrú chuť.
Autor: frk
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.